چیزی که واژهی اسانس به یاد ما میآورد عطر و بوی خوش هر محصول دارای بوست، مثل خوراکیها، داروها، و محصولان آرایشی. اسانس به فارسی عطرمایه گفته میشود و در فرهنگ معین چنین تعریف شده: ” جوهر و عصاره گلها و گیاهان را، عطر مایه (فره) گویند. ” این کلمه از واژهی فرانسوی Essence گرفته شده که به معنای جوهر، ماهیت و عنصر وجودی است.
اسانس ها در دمای محیط و در مجاورت هوا تبخیر می شوند و به همین دلیل، اسانسهای طبیعی روغن فرار یا روغن اتر نامیده میشوند. اسانس ها بسته به نوع گیاه ممکن است در اندامهای مختلف گیاه وجود داشته باشد. مهمترین نکته این است که برای بدست آوردن بیشترین مقدار اسانس در یک گیاه، باید حتما گیاه را قبل از گل دادن چید. در این زمان گیاه حداکثر اسانس را داراست و بعد از گل دادن گیاهان حدود ۷۰% اسانس خود را از دست می دهند. در ضمن باید از گیاهانی استفاده کرد که از مواد شیمیایی در پرورش آنها استفاده نشده باشد و گیاه در طبیعی ترین حالت ممکن باشد تا در اسانس آن مواد شیمیایی و رادیواکتیو موجود نباشد. اسانسها معمولا از گیاهان به دست میآیند و از مهم ترین اسانسها میتوان به سرو، کاسنی، کاج، صندل، زنجبیل، مرکبات، اسفند، و نعنا اشاره کرد. اما برخی اسانسها نیز منبع جانوری دارند مانند مشک که از آهو به دست میآید. اما به دلیل ممنوعیت بهداشتی استفاده از مواد اولیه با منشاء جانوری در مواد بسیاری از صنایع دارویی و غذایی ، تنها تجارت اسانسهای طبیعی با منشاء گیاهی مجاز می باشد.
این مواد عمر تاریخی زیادی دارند، چرا که ۴۵۰۰ سال قبل در مراسم های مصریان باستان از عطرمایه های گوناگون برای مراسم های مختلف استفاده میشد.
قطعا نه! چون محصولات غذایی، خمیردندان، صابون، شامپو، انواع کرم و مواد آرایشی و بهداشتی و داروها همگی به نوعی مواد معطر را در فرمول خود دارا می باشند و به طور کلی برای خوشبو کردن و یا خوش طعم کردن محصولات از این مواد استفاده می شود. اسانسهای طبیعی و اجزای آنها همراه با ترکیبات شیمیایی معطر و حلالها مجموعا عطرها(Fragrances) و طعمها(Flavours) را بوجود می آورند.
آراسول وارد کننده و تولیدکنندهی معروفترین و باکیفیتترین اسانس هاست که آنها را مستقیما در محصولات خود بهکار میبرد. تنوع رنگ و بوی محصول ویژگی مهمی است که گروه آزمایشگاه شیمی آراسول به آن دست یافته است.